Hogy kerül a töltött tök a Reggelibe? Érdemes korán kelni és megnézni, hogyan is készül ez a kaja. Holnap, november 30-án az RTL Klub Reggeli című műsorában, 6 óra után láthatjátok. Tök jó tököt készítek, nézzetek!

Kicsi adásszüneten voltam, de holnap már újra főzőcskézek az RTL Klub Reggeli című műsorában. Lilu és Stohl Buci lesz a műsorvezető, én meg a konyhatündér.

Ha kedvet kaptok a töltött sütőtök elkészítéséhez, itt elolvashatjátok a receptjét, képet is mellékelek nektek.

Kolbásszal töltött sütőtök

Hozzávalók: 2 db kisebb méretű kanadai sütőtök, 2 evőkanál olívaolaj, 1 doboz konzerv kukorica, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3 szál újhagyma, 10 dkg házikolbász, 1 teáskanál mustár, só, darált bors, 2 evőkanál parmezán sajt

Töltött tök a Reggeliben


Vágjuk hosszában kétfelé a sütőtököt, magjait szedjük ki, majd tegyük egy sütőlapra. Forró sütőben süssük puhára. Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a felkarikázott újhagymát és pároljuk egy percig. Utána adjuk hozzá a kis kockákra felvágott kolbászt és további egy percig pirítsuk.

Az egyik sütőtöknek szedjük ki a megsült húsát, tegyük egy tálba és adjuk hozzá a megpirított kolbászos hagymát. A többi sütőtök közepéből is szedhetünk ki egy-egy kanállal, hogy nagyobb helye legyen majd a tölteléknek. Ízesítsük darált borssal, mustárral, sóval és az összevágott petrezselyem zöldjével. Adjuk hozzá a leszűrt kukoricát, keverjük óvatosan össze, majd halmozzuk a megsütött tökök kivájt belsejébe. Szórjuk meg a tetejét parmezán sajttal, majd forró sütőben 150 fokon süssük 20-25 percig.