Véletlen összefutottam rég nem látott ismerőseimmel, és ilyenkor mit is mond az ember: Ugorjatok fel és összeütök valami kaját. Így megint grilleztünk a teraszon.

 

Ha még tehetjük, használjuk ki a kellemes időt, én is ezt tettem. A hirtelen jött vendégségre vettem egy nagy jégsalit, amit összetépkedtem és hozzákevertem a fűszerkertből szedett friss és zsenge bazsalikom-, citromfű-, menta- és snidlinghajtásokkal. Isteni illatuk volt, már akkor, amikor mostam.

 Spontán grill, de nem utoljára

Tofut grilleztem még, mert az egyik vendég nem eszik húst: neki a felszeletelt szójatúrót megcsorgattam olívaolajjal, kakukkfűvel, rozmaringgal és zsályával pácoltam be sütés előtt, így a parázson jött ki az igazi íze.

 Spontán grill, de nem utoljára

Előételt nem csináltam, de feltálaltam egy rozmaringos-szárított paradicsomos focacciát, tudjátok, mediterrán laposkenyeret. Ezt úgy időzítettem, hogy még meleg volt, amikor megérkeztek a vendégek. A focacciát kockára vágtam, olívaolaj és balzsamecet keverékét adtam, hogy abba tunkoljuk.

 Spontán grill, de nem utoljára

Itókának egy nagy kancsó szangriát hűtöttem be, vágtam bele sok érett gyümölcsöt, megbolondítottam mentával és citromfűvel. A kertet telepakoltam mécsesekkel.

 Spontán grill, de nem utoljára