"Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy az emeleten kialakított látványkonyhában főzéssel egybekötött kóstoláson vehetnek részt". Hétvégi programajánló: gyere és süss kenyeret velem, kóstold meg svéd finomságainkat!

Így szólt karácsony előtt az IKEA budaörsi áruházának rádiója. Most újra, január 13-14-én, főzéssel, sütéssel és kóstolással egybekötött bemutatót tartunk.



Lesz kenyérsütés egészséges alapanyagokból, csak víz kell hozzá, és máris elkészítheted saját konyhádban a vörösáfonyás és sokmagvas kenyeret. Adalék, tartósítószer és színezék nélkül összeállított gabonafélékből sütünk friss kenyereket. Megkóstolhatod a diós, naponszárított paradicsomos és olívás-rozmaringos kenyereket is. Tanácsokat kaphatsz, hogyan is kell elkészíteni kenyérsütő géppel.



De ha nem akarsz bajlódni a kenyérsütéssel, próbáld ki az IKEA laposkenyerét, tekerj bele salátát, kedved szerint sonkát, szalámit, füstölt lazacot vagy sajtot. Egy pillanat alatt különleges, írígylésre méltó tízórait tudsz akár gyermekednek is készíteni.



Pácolt heringet készítünk, mustáros, fokhagymás, curry-s és kaviáros szósszal. Köretnek a svédek kedvencét, kapros főtt burgonyát tálalunk hozzá.

A következő receptet Te is elkészítheted otthon:

Meleg pácolt hering, krémes szószban

Hozzávalók: 2 üveg krémes pácolt hering (a svéd finomságok boltjában megvásárolhatod), 1 evőkanál vaj, 1 csokor friss kapor, só, fél citrom leve, darált bors, fél kg főtt apróburgonya

Öntsd egy szűrőedénybe a krémes heringet, majd várj vele míg a szósz teljesen lecsepeg róla. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, tedd bele a megfőzött apró szemű burgonyát. Közepes lángon pirítsd meg, majd szórd rá az összevágott kaprot, forrósítsd jól össze, majd öntsd rá a hering leszűrt mártását. Forrald jól össze, darálj rá borsot, ha szükséges, ízesítsd sóval és citromlével. Tálalás előtt melegítsd bele a leszűrt heringet. Vigyázz, főzni nem szabad, mert szétesik a hal!



Ezt az ételt elkészítheted snidlinges, curry-s, tormás, kapros, mustáros és kaviáros mártásban eltett heringgel is. Ezeket a földszinti kávézóban vásárolhatod meg.
A burgonyát összekeverheted még snidlinggel, petrezselyem zöldjével vagy akár kerti zsázsával is.

Pihend ki magad!

Frissen, jóllakottan

Remek felfrissülés, ha vásárlás közben vendégül látod magadat egy finom ebédre, vagy csak egy csésze kávéval vagy üdítővel dobod fel a hangulatodat.



Lásd vendégül családodat, barátodat is!
Kóstoljátok meg az igazi svéd ízeket, és ha ízlett az ebéd, akár otthon is készíthetsz igazi, északi vacsorát.



A hozzávalókat a földszinti Svéd Finomságok Boltjában veheted meg.

Ebéd közben nyugodtan átgondolhatod mire van még szükséged, mit felejtettél el, és ha minden eszedbe jutott, folytasd a nézelődést és a vásárlást.





(Hirdetés)

2007. január 9.