Ebben a nagy melegben jól esik egy könnyű nyári saláta. A Csak Csajok műsorában összedobtunk pár egyszerű gyümölcsös salátát. Nézzétek meg jól!

Salátáztunk a csajokkal

Mentás görögdinnye saláta

Hozzávalók: 1 kg görögdinnye, 2 ág friss mentalevél, 20 dkg feta sajt, olívaolaj, darált feketebors.

Mentás görögdinnye saláta

Vágjuk a dinnye húsát nagyobb, körülbelül 3 centis kockákra, majd dobjuk egy hideg vízzel telt edénybe. Így a vízben, könnyen kihullik a magja. Tegyük egy szűrőedénybe, és csepegtessük le jól, majd borítsuk az egészet egy nagy salátástálba.

Kockázzuk fel körülbelül egy centis darabokra a feta sajtot, majd azt is tegyük a dinnye tetejére. Tépkedjük rá a mentaleveleket, daráljunk rá feketeborsot, majd csorgassuk meg pár evőkanálnyi olívaolajjal. Óvatosan, kezünkkel keverjük össze, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.

Tegyük hűtőszekrénybe, hogy jéghidegre hűljön, majd salátástálba tálaljuk. Hűsítő nyári saláta grillpecsenyékhez. Szinte azonnal fogyaszthatjuk, ha jégbehűtött dinnyéből készítjük el.

Sárgadinnye saláta

Hozzávalók: 1 db sárgadinnye, 20 dkg ementáli sajt, 10 dkg pármai jellegű száraz sonka, 1 evőkanál olívaolaj, durvára darált bors, friss fűszerek (menta, citromfű, kakukkfű, petrezselyem), fél citrom leve, 10-12 db koktélparadicsom.

Sárgadinnye saláta

Vágjuk a dinnyét hosszában kétfelé, magjait kanállal szedjük ki. Karalábévájóval vagy teáskanállal diónyi golyókat vájjunk ki a dinnye húsából, tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott sajtot, az összetépkedett sonkát, fűszerek leveleit és a koktélparadicsomot. Daráljunk rá borsot, nyomjuk rá a citrom levét és csorgassuk meg az olíva olajjal. Óvatosan keverjük össze, és töltsük vissza a kivájt dinnyébe. Jéghidegen a legfinomabb nyári hűsítő saláta.

Frissfűszeres mozzarella golyók

Hozzávalók személyre: 2 db kisebb méretű sárgadinnye, 2 csomag mozzarella golyó, 1-1 ág friss rozmaring, oregánó, bazsalikom, snidling, darált feketebors, 4 evőkanál olívaolaj, fél citrom leve.

Sárgadinnye mozzarellával

A mozzarella golyókat tegyük egy szűrőedénybe, várjunk vele, még a savó jól lecsepeg, majd tegyük egy tálba. Aprítsuk össze a megmosott fűszerek leveleit, majd szórjuk a sajtra. Daráljunk rá borsot, csorgassunk rá olívaolajat és citromlevet. Forgassuk jól össze, és tegyük pár órára a hűtőbe.

Vágjuk kétfelé a dinnyéket, kanállal szedjük ki a magját, majd cikkezzük fel. A cikkekből éles késsel vágjuk ki a dinnye húsát, majd daraboljuk háromba. Rendezzük el nagy tányérokon, tetejére tegyünk a fűszeres sajtgolyókból, csorgassuk meg az egészet olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és a tányérokat friss fűszerágakkal dekoráljuk.