Az olaszok krumplis nudliját általában sós vízben főzzük ki. Én most ezen változtattam, olívaolajon megpirítottam sok friss fűszernövénnyel, és nyakon öntöttem finom szószokkal. Ez lett belőle...
Hozzávalók négy személyre:
- 50 dkg gnocchi
- 5-6 evőkanál olívaolaj
- 1 db paradicsompaprika
- 1 fej lilahagyma
- fél darab padlizsán
- fél db cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- fél tasak paradicsomszósz
- 1 ág kakukkfű
- fél teáskanál oregánó
- 5-6 levél friss bazsalikom
- só, darált bors
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a gnoccit, és süssük erős lángon pár percig. Adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt fokhagymát, hevítsük fél percig, és utána adjuk hozzá a falatnyi darabokra felvágott paprikát, a vékony darabokra felszeletelt padlizsánt, cukkinit és a felcikkezett lilahagymát.
Közepes lángon süssük, míg a zöldségek barnulni nem kezdenek. Öntsük rá a paradicsomszószt, tépkedjük bele a kakukkfű, és bazsalikomleveleket, szórjuk hozzá az oregánót, majd ízesítsük sóval és darált borssal. Forraljuk még egy percig. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, aprítsunk rá chili paprikát is.
Tálaljuk tányérokba, tetejét frissen reszelt parmezánnal, vagy szárazabb kecskesajttal megszórhatjuk.