Füstölt sajttal és dióval izgalmassá tett brokkolisaláta, ha új, különleges ízkombinációkra vágyunk.

Tavaszi spenótos brokkolisaláta

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 20 dkg friss spenótlevél
  • 5 dkg dió
  • 15 dkg eidami sajt
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • darált bors

Szedjük apró rózsáira a brokkolit, mossuk meg jól, majd forrásban lévő sós vízben főzzük egy percig. Egy perc elteltével szűrőkanállal szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe, várjuk meg még kihűl, majd csepegtessük le alaposan.

Tegyük egy nagy salátás tálba, adjuk hozzá a jól megmosott spenótleveleket, a kockára vágott sajtot és a sütőben megpirított dió szemeket. Csorgassunk rá olívaolajat, daráljunk rá feketeborsot és ízesítsük citrom kifacsart levével. Óvatosan keverjük össze, majd kis salátás tálkába tálaljuk.

Citrom leve helyett használhatunk mandarin vagy narancs, vérnarancs, de akár gránátalma kifacsart levét is. Füstölt sajttal még izgalmasabb.