Ezt a különleges zöldségkrémet akár azoknak a vendégeinknek is elkészíthetjük, akik nem esznek húst, vagy éppen fogyókúráznak.
Hozzávalók: 1 doboz fehérbab konzerv, 2-3 db színes kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga vegyesen), 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, só, őrölt bors
Szűrjük le a babkonzervet, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Ízesítsük kevés sóval, az őrölt borssal és a balzsamecettel. Kapcsoljuk be a gépet és pürésítsük finomra.
Mossuk meg alaposan a paprikákat, majd tegyük egy sütőlapra, és forró sütőben 170 fokon addig süssük, míg a héja el nem kezd barnulni. Vegyük ki sütőből, várjunk vele, míg kissé kihűl, majd húzzuk le róla a bőrét és távolítsuk el a magházát. A csupasz paprikákat metéljük fél centis csíkokra.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, míg üveges nem lesz.
Töltsük üvegpoharakba a babpürét, tetejére kanalazzunk a megpárolt hagymából, és halmozzunk rá a színes sült paprika csíkokból. Pitakenyeret vagy pirítóst tálaljunk mellé.