Tálaljuk kis tálkákba, melléje sajtos pirítóst ropogtassunk.

Tavaszi újhagymaleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 db babérlevél
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 csokor újhagyma
  • só, darált bors
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 2-3 szál friss majoránna

Vágjuk félbe a megtisztított vöröshagymákat, majd éles késsel szeleteljük fel vékonyan fél karikára. Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele az összezúzott fokhagymát, a hagyma szeleteket, zöldborsót és állandóan kevergetve pároljuk 5-6 percig. Tegyük hozzá a babérlevelet, ízesítsük sóval, leveskockával és darált borssal, majd öntsünk rá másfél liternyi vizet. Öntsük hozzá a bort is, majd kis lángon főzzük 10-15 percig.

Mielőtt levennénk a tűzről, forraljuk hozzá a két centis darabokra felvágott újhagymát és az összetépkedett majoránna leveleket.