Tálaljuk kis tálkákba, melléje sajtos pirítóst ropogtassunk.
Hozzávalók:
- 40 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 db babérlevél
- 1 dl száraz fehérbor
- 25 dkg zöldborsó
- 2 csokor újhagyma
- só, darált bors
- 1 db zöldségleveskocka
- 2-3 szál friss majoránna
Vágjuk félbe a megtisztított vöröshagymákat, majd éles késsel szeleteljük fel vékonyan fél karikára. Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele az összezúzott fokhagymát, a hagyma szeleteket, zöldborsót és állandóan kevergetve pároljuk 5-6 percig. Tegyük hozzá a babérlevelet, ízesítsük sóval, leveskockával és darált borssal, majd öntsünk rá másfél liternyi vizet. Öntsük hozzá a bort is, majd kis lángon főzzük 10-15 percig.
Mielőtt levennénk a tűzről, forraljuk hozzá a két centis darabokra felvágott újhagymát és az összetépkedett majoránna leveleket.