Elő a mixert és pürésíts! Bolodítsd meg a málnát egy kis rebarbarával és teljes a konyhai siker!

Hozzávalók:

  • 60 dkg rebarbara
  • 50 dkg málna
  • 2 db egész fahéj
  • 5-8 szem szegfűszeg
  • 1 db vanília rúd, só
  • fél citrom leve
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás főzhető pudingpor
  • 3 dl tejszín
  • 1 doboz tejszínhab
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 3 db sárgadinnye

Rebarbarás málnakrém-leves

Vágjuk egy centis darabokra a megmosott rebarbarát, majd tegyük egy fazékba. Öntsünk rá másfél liternyi vezet, tegyük hozzá a teatojásba tett szegfűszegeket, az egész fahéjat és a vanília rudat. Sózzuk, ízesítsük cukorral és citromlével, majd főzzük húsz percig. keverjük ki hideg vízzel a vaníliás pudingot, és sűrítsük be vele a levet.

Tegyük hozzá a málna felét, majd kézi mixerrel pürésítsük. Szűrjük át finomlyukú szűrőn, utána öntsük vissza az edénybe.

Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel, és vegyük le a tűzről. Tálaláskor tegyük hozzá a maradék málnaszemeket.

Vágjuk kétfelé a sárgadinnyéket, kanállal szedjük ki a húsát. Tálaljuk félbevágott sárgadinnye kelyhekbe a kihűlt levest, tetejére nyomjunk tejszínhabot, és szórjuk meg pirított mandulaszeletekkel.