Elő a mixert és pürésíts! Bolodítsd meg a málnát egy kis rebarbarával és teljes a konyhai siker!
Hozzávalók:
- 60 dkg rebarbara
- 50 dkg málna
- 2 db egész fahéj
- 5-8 szem szegfűszeg
- 1 db vanília rúd, só
- fél citrom leve
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás főzhető pudingpor
- 3 dl tejszín
- 1 doboz tejszínhab
- 10 dkg szeletelt mandula
- 3 db sárgadinnye
Vágjuk egy centis darabokra a megmosott rebarbarát, majd tegyük egy fazékba. Öntsünk rá másfél liternyi vezet, tegyük hozzá a teatojásba tett szegfűszegeket, az egész fahéjat és a vanília rudat. Sózzuk, ízesítsük cukorral és citromlével, majd főzzük húsz percig. keverjük ki hideg vízzel a vaníliás pudingot, és sűrítsük be vele a levet.
Tegyük hozzá a málna felét, majd kézi mixerrel pürésítsük. Szűrjük át finomlyukú szűrőn, utána öntsük vissza az edénybe.
Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel, és vegyük le a tűzről. Tálaláskor tegyük hozzá a maradék málnaszemeket.
Vágjuk kétfelé a sárgadinnyéket, kanállal szedjük ki a húsát. Tálaljuk félbevágott sárgadinnye kelyhekbe a kihűlt levest, tetejére nyomjunk tejszínhabot, és szórjuk meg pirított mandulaszeletekkel.