A felkelő nap országában a leveseket reggelire fogyasztják. Általában erjesztett gabonapasztával, sok zöldséggel és tofuval készítik. Erőt és energiát biztosít a szervezetüknek.

Hozzávalók:

  • 5 dkg vékony üvegtészta
  • 10 dkg friss spenótlevél
  • 2 db csirkeleves kocka
  • 1 evőkanál sake
  • só, darált bors
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz

Japán spenótleves

Melegítsünk fel egy kis lábasban vizet körülbelül hatvan fokosra, majd vegyük le a tűzről és tegyük bele a kis darabokra összevágott üvegtésztát. Hagyjuk benne pár percig, míg a tészta megpuhul, majd szűrjük le, és hideg vízzel hűtsük le alaposan.

Forraljunk fel egy fazékban két liternyi vizet, majd tegyük bele a leveskockát (készíthetjük maradék húslevesből is). Ízesítsük sake-val, kevéske darált borssal, szójaszósszal, és ha szükséges, sóval, majd jól forraljuk fel.

Tegyük bele a vékony csíkokra felmetélt spenótlevelet és az üvegtésztát, majd tálaljuk leveses tálkákba. Tetejét pár csepp szezámolajjal csorgassuk meg. A bátrabbak chiliolajat is csorgathatnak rá.