A szárított paradicsom igazi mediterrán jelleget kölcsönöz ennek a kenyérnek. Időigényes, de nem bonyolult recept.
Hozzávalók: 350 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 150 g sima búzaliszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 evőkanál cukor, 2 teáskanál só, egy marék napon szárított paradicsom, egy marék tökmag
Egy serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg a tökmagot, majd hagyjuk kihűlni. A szárított paradicsomokat vágjuk négyfelé, ha olajban eltett szárított paradicsomokat használunk, előtte csepegtessük le az olajtól, majd vágjuk fel.
Borítsuk liszttel megszórt deszkára, gyúrjuk át jól, majd formázzunk belőle ovális alakú kenyeret. Tegyük sütőlapra, tetejét késsel vágjuk be, és kelesszük még fél órán keresztül.
Előmelegített sütőben 170 fokon süssük legalább 45 percig.