Elő a muffinformával, süss benne kenyeret!
Hozzávalók: 35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 15 dkg búzaliszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 evőkanál cukor, 2 teáskanál só, 1 pohár napraforgómag.
Szórjuk a liszteket egy dagasztó edénybe, adjuk hozzá a sót, cukrot, napraforgómagot és a szárított élesztőt. Lassú fordulaton kezdjük el keverni, közben csorgassunk hozzá 3,5 deciliternyi langyos vizet. Dagasszuk legalább 10 percig, míg a tészta az edény falától elválik. Tegyük langyos helyre és várjuk meg míg kétszeresére kel. Kezünkkel nyomkodjuk vissza és várjunk vele még legalább 15 percet. Ezután borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át alaposan, majd nyújtsuk fél centi vastagságúra.