Elő a muffinformával, süss benne kenyeret!

Hozzávalók: 35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 15 dkg búzaliszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 evőkanál cukor, 2 teáskanál só, 1 pohár napraforgómag.

Szórjuk a liszteket egy dagasztó edénybe, adjuk hozzá a sót, cukrot, napraforgómagot és a szárított élesztőt. Lassú fordulaton kezdjük el keverni, közben csorgassunk hozzá 3,5 deciliternyi langyos vizet. Dagasszuk legalább 10 percig, míg a tészta az edény falától elválik. Tegyük langyos helyre és várjuk meg míg kétszeresére kel. Kezünkkel nyomkodjuk vissza és várjunk vele még legalább 15 percet. Ezután borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át alaposan, majd nyújtsuk fél centi vastagságúra.


Lapozós kenyér
Vágjunk belőle 6x7 centiméteres lapokat, 6 lapot tegyünk egymásra, majd keskenyebb részével lefelé tegyük muffin sütőformákba. Tetejét hajtogassuk szét, mint egy könyvet, kelesszük még 10 percig és utána előmelegített sütőben 160 fokon, süssük 25-30 percig.