Hagyományos kenyértésztából készül az olasz kenyércsík. Csíkokra vágva, nem túl sokáig kell sütni, vigyázzunk ne szárítsuk ki. Kedvenc rágcsálnivaló lehet akár a sportközvetítések idején is.Hozzávalók: 50 dkg búzaliszt, 1 csomag szárított élesztő, 3 dl langyos víz, 2 ág friss rozmaring, másfél teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj.

Grissini, olasz kenyércsíkok

Szórjuk a lisztet egy keverőtálba, majd tegyük hozzá a szárított élesztőt. Csorgassuk rá az olívaolajat, ízesítsük sóval és cukorral, majd fűszerezzük durvára összevágott rozmaringlevelekkel. Öntsük hozzá a langyos vizet, majd dagasszunk belőle kenyértésztát. Akkor hagyjuk abba a keverést, amikor a tészta az edény falától már szépen elválik. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, tegyük langyos helyre és kelesszük kétszeresére.

A duplájára dagadt tésztát borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át jól, majd nyújtsuk ki kisujjnyi vastagságú téglaformára. Vágjuk a kinyújtott tésztát hosszú egy centis csíkokra, tegyük sütőpapírral borított sütőlapra és kelesszük még további tizenöt percig.

Tegyük forró sütőbe, ahol 200 fokon körülbelül tíz perc alatt készre sül. Vigyázzunk, ne várjuk meg míg megpirul, mert akkor nagyon száraz lesz.

Kínáljuk krémlevesek mellé, tekerjünk rá vékonyra felszeletelt sonkát, vagy vázába téve rágcsálnivalóként fogyasszuk partik alkalmával.