Két óra alatt összedobhajtuk ezt a vörösboros pörkölt különlegességet. Galuskát főztem hozzá.
Hozzávalók:
1 kg sertésszív
1 evőkanál zsír
1 vastag szelet császárszalonna
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
2 darab kaliforniai paprika
2 darab paradicsom
1 teáskanál őrölt kömény
só
tört bors
2 dl száraz vörösbor
Hozzávalók a galuskához:
3 egész tojás
1 csokor petrezselyem
60-70 dkg liszt
só
víz
A szíveket mossuk meg hideg vízben, vágjuk ketté, távolítsuk el az inas részeit, és kockázzuk fel. A vöröshagymát aprítsuk fel, fokhagymát zúzzuk össze. A császárszalonnát vágjuk apró kockára.
Egy lábosban hevítsük fel a zsírt, tegyük rá a kockázott szalonnát, és süssük zsírjára. Adjuk hozzá a hagymákat, és dinszteljük üvegesre. Szórjuk meg fűszerpaprikával, öntsük fel egy pohár vízzel. Adjuk hozzá a szeletelt paprikát, paradicsomot, majd a kockázott szívet is. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük, öntsük fel vörösborral.
Fedjük le, és közepes lángon pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Addig pároljuk, amíg a szív meg nem puhul. A galuskához egy keverőtálban verjük fel lazán a tojásokat csipet óval. A petrezselymet aprítsuk fel, keverjük a tojáshoz.
Fokozatosan adjunk hozzá a lisztből, és a vízből is. Közepes keménységű tésztát készítsünk. Tegyünk fel egy fazékban vizet forrni, és szaggassuk bele a galuskákat. Amikor feljönnek a víz tetejére, már szűrhetjük is le.