Az alábbiakban egy ízletes és egészséges haltétel receptjével szeretném olvasóimat megismertetni.
Hozzávalók:
- 30 dkg tengerihal-filé
- 1 kg burgonya
- 4 dl tejszín
- fél citrom leve
- 1 csokor kapor
- 2 db tojássárgája
- fél teáskanál kurkuma
- só, darált bors
- halhoz való fűszerkeverék
- 1 evőkanál vaj
Elkészítése:
Fűszerezzük be a halfiléket darált borssal és halhoz való fűszerkeverékkel. Főzzük meg a burgonyát sós vízben héjastul, majd hűtsük le és hámozzuk meg. Kenjünk ki vajjal egy tűzálló tálat, tegyünk az aljára a vékonyra felkarikázott főtt burgonyából. Daráljunk rá borsot és szórjuk meg sóval. Helyezzük rá a befűszerezett halfilét, majd takarjuk be a burgonya másik felével. Sózzuk és borsozzuk.
Egy kis edénybe öntsük a tejszínt, daráljuk bele borsot, adjuk hozzá a citromlevet, a kurkumát, az összevágott kaprot és a tojások sárgáját. Keverjük össze jól, majd öntsük a rakott halra. Előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 40-45 percig.
Ezt az ételt bármilyen szálkamentes halból is elkészíthetjük, friss kapor helyett használhatunk szárítottat is.