Ezt az étel egy repülőtéren ettem legelőször. A finomságának titka az egyszerűségében rejlik.
Hozzávalók:
- 8 szelet laposhalfilé
- 1 doboz kókusztej
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- darált bors
- fél csokor korianderlevél
- só
- 1 teáskanál halfűszerkeverék
- 2 evőkanál kókuszreszelék
Tegyük egymás mellé a halfiléket egy nagy tálcára, csorgassunk rá olívaolajat, majd daráljunk rá borsot. Szórjuk meg a halfűszerkeverékkel és a durvára összevágott korianderlevéllel.
Kenjünk ki olívaolajjal egy nagy tűzálló tálat, majd adagonként két befűszerezett halfilét tegyünk egymás tetejére.
Öntsük egy tálba a kókusztejet, ízesítsük kevéske sóval és korianderlevéllel. Öntsük a tálban lévő halakra, szórjuk meg a kókuszreszelékkel, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon pároljuk készre 15-20 perc alatt.
Köretként héjában megfőzött, majd olívaolajban magpirított és petrezselyem- vagy korianderlevélben megforgatott apróburgonyával tálaljuk.
Korianderlevél helyett használhatunk petrezselyem-, kapor- vagy metélőhagymalevelet is.