Ezt az étel egy repülőtéren ettem legelőször. A finomságának titka az egyszerűségében rejlik.

Hozzávalók:

  • 8 szelet laposhalfilé
  • 1 doboz kókusztej
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • darált bors
  •  fél csokor korianderlevél
  • 1 teáskanál halfűszerkeverék
  • 2 evőkanál kókuszreszelék

Kókusztejben párolt halfilé

Tegyük egymás mellé a halfiléket egy nagy tálcára, csorgassunk rá olívaolajat, majd daráljunk rá borsot. Szórjuk meg a halfűszerkeverékkel és a durvára összevágott korianderlevéllel.

Kenjünk ki olívaolajjal egy nagy tűzálló tálat, majd adagonként két befűszerezett halfilét tegyünk egymás tetejére.

Öntsük egy tálba a kókusztejet, ízesítsük kevéske sóval és korianderlevéllel. Öntsük a tálban lévő halakra, szórjuk meg a kókuszreszelékkel, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon pároljuk készre 15-20 perc alatt.

Köretként héjában megfőzött, majd olívaolajban magpirított és petrezselyem- vagy korianderlevélben megforgatott apróburgonyával tálaljuk.

Korianderlevél helyett használhatunk petrezselyem-, kapor- vagy metélőhagymalevelet is.