Olcsó és könnyen elkészíthető ételt készítettem a Life Network Televíziónak. Megnézhetitek, hogyan is készül a tárkonyos csirkeragu.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szelet húsos császárszalonna
- 1 teáskanál tárkony
- 3-4 evőkanál olaj
- só, darált bors
- 30 dkg zöldbab
- 1 pohár tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
Vágjuk fel vékony csíkokra a császárszalonnát, majd tegyük egy lábasba. Öntsünk rá az olajat, és közepes lángon pirítsuk addig, míg a szalonna ki nem olvad. Tegyük hozzá az apróra összevágott hagymát, és pároljuk még pár percig. Adjuk hozzá a kicsontozott és falatnyi darabokra felvágott csirkecombot, a felkockázott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, daráljunk rá borsot, és fűszerezzük tárkonylevéllel. Amikor a hús a saját levét elpárologta, öntsünk alá pár decinyi vizet, és lefedve pároljuk a húst majdnem puhára.
Ha már majdnem puha a hús, tegyük hozzá a zöldbabot, pároljuk addig, míg a bab is megpuhul, majd hideg vízzel összekevert liszttel sűrítsük be a párolólevét. Tegyük hozzá a tejfölt, és jól forraljuk össze. Köretnek galuskát szaggassunk hozzá.