Mai receptünkben illatos fűszerekkel készítjük el a sült oldalast, és csipkebogyós édes-sós szósszal bolondítjuk meg.
Hozzávalók: 1 kg marha vagy sertés oldalas darabolva, 3-4 evőkanál csipkelekvár, 2 evőkanál sötét szójaszósz, diónyi reszelt friss gyömbér vagy kész gyömbérpüré, fél rúd fahéj, só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma
A húsokat hideg vízben mossuk meg, töröljük szárazra. A lekvárt keverjük ki a szójaszósszal. Ha a lekvár túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítsuk fel.
Keverjük el a mártásban a reszelt gyömbért, vagy ha az nincs, egy csapott mokkáskanál gyömbérport vagy gyömbérpasztát. A húst dörzsöljük át sóval és őrölt borssal, kenjük át a mártással, és tegyük egy sütőzacskóba a fahéjrúddal együtt.
A zacskót zárjuk le, egy-két helyen szúrjuk be óvatosan, hogy a gőz távozhasson belőle a sütés közben. Tegyük 170 fokos, előmelegített sütőbe 20 percre, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 140-150 fokra, és további egy órán át pároljuk.
Az elkészült húst a zacskóban visszamaradt szósszal tálaljuk. Köretként héjában sült burgonyát, főtt burgonyát és spenótos zöldborsópürét adjunk hozzá.