Remek karácsonyi halétel ötlet, akár a megszokott kirántott ponty helyett, és egyszerü elkészíteni. Hajrá Karácsony!!!
A hagyományos karácsonyi menü egyik elengedhetetlen fogása a kirántott ponty. Ha picit szeretnél elrugaszkodni a megszokott ételektől javaslom, figyelmesen nézd végig a filmet, írd össze a hozzávalókat, és készítsd el az ünnepekre. Meglátod a halételek szerelmeseinek nem fogsz csalódást okozni.
Ezt az ételt bármilyen szálkamentes tengeri halfilével elkészítheted.
Tőkehal édes-savanyú paprikával
Hozzávalók:
- 4 darab 20 dkg-os tőkehalfilé
- 4-6 evőkanál Bertolli olívaolaj
- 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika
- 1 diónyi friss gyömbér
- 3 evőkanál méz
- 4 evőkanál fehér borecet
- 4 szál újhagyma
- só, darált bors
- 4 szál friss kakukkfű
- chili paprika
Forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a befűszerezett halszeleteket, majd közepes lángon süssük mindkét oldalát 2-2 percig.
Tálaljuk nagy tányérokra, köretnek ananászos párolt rizst adjunk hozzá, a megsütött hal tetejére pedig halmozzuk az édes-savanyú paprikát.
Az ananászos rizs a következő módon készítsük, a megpárolt és még forró rizshez keverjünk apró kockákra felvágott friss ananászt és petrezselyem zöldjét.