Remek karácsonyi halétel ötlet, akár a megszokott kirántott ponty helyett, és egyszerü elkészíteni. Hajrá Karácsony!!!

A hagyományos karácsonyi menü egyik elengedhetetlen fogása a kirántott ponty. Ha picit szeretnél elrugaszkodni a megszokott ételektől javaslom, figyelmesen nézd végig a filmet, írd össze a hozzávalókat, és készítsd el az ünnepekre. Meglátod a halételek szerelmeseinek nem fogsz csalódást okozni.

Ezt az ételt bármilyen szálkamentes tengeri halfilével elkészítheted.

 

 

Tőkehal édes-savanyú paprikával

Hozzávalók:

  • 4 darab 20 dkg-os tőkehalfilé
  • 4-6 evőkanál Bertolli olívaolaj
  • 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika
  • 1 diónyi friss gyömbér
  • 3 evőkanál méz
  • 4 evőkanál fehér borecet
  • 4 szál újhagyma
  • só, darált bors
  • 4 szál friss kakukkfű
  • chili paprika

Tőkehal édes-savanyú paprikával

Csorgassuk meg olívaolajjal a halszeleteket, daráljunk rá borsot, tépkedjük rá a kakukkfű leveleit, majd ízesítsük sóval. Sütésig tegyük a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a halhúst.
Az édes-savanyú paprikához forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a vékony gyufaszál vastagságúra felmetélt gyömbért, majd pároljuk egy percig. Adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott paprikákat, és közepes lángon pároljuk 4-5 percig. Csorgassuk hozzá a mézet, szeleteljünk rá pár karika chili paprikát, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, ízesítsük kevéske sóval és az ecettel. Forraljuk jól össze, tálalásig tartsuk melegen.

Forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a befűszerezett halszeleteket, majd közepes lángon süssük mindkét oldalát 2-2 percig.

Tálaljuk nagy tányérokra, köretnek ananászos párolt rizst adjunk hozzá, a megsütött hal tetejére pedig halmozzuk az édes-savanyú paprikát.
Az ananászos rizs a következő módon készítsük, a megpárolt és még forró rizshez keverjünk apró kockákra felvágott friss ananászt és petrezselyem zöldjét.