A húsvéti menü egyik fogása a bárány. Készítsétek el ezt a mandulás, fűszeres bárányragut! Hajrá locsolók!!

Hozzávalók: 1 kg báránylapocka, 8 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 diónyi friss gyömbér, 10 dkg mandula, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 db fahéj rúd, 1 teáskanál őrölt koriandermag, 2 teáskanál őrölt római kömény, 3 dl tejszín, 1 csokor friss korianderlevél, só, darált bors.

Mandulás bárányragu


Tegyük egy konyhai aprítógépbe a meghámozott fokhagymát, a kis darabokra felvágott gyömbért és a mandulabelet. Öntsünk rá 1 dl vizet, majd daráljuk pépesre.

Vágjuk kis kockákra a bárányhúst, az esetleges faggyús részeket dobjuk ki. Forrósítsuk fel egy nagy lábasban az olívaolajat, tegyük bele a felaprított vöröshagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük rá a húskockákat, az egész fahéjrudat, az őrölt koriander és római köménymagot. Pároljuk addig míg a saját levét el nem párologja, és a húskockák szélei pirulni nem kezdenek. Öntsük rá a mandulás fűszerkrémet, a tejszínt, daráljunk rá kevéske borsot, és ízesítsük sóval. Közepes lángon pároljuk 5-6 percig, majd öntsünk rá kevéske vizet. Fedjük be fedővel, és néhányszor megkevergetve pároljuk körülbelül egy órán keresztül.

Ha a húsdarabok megpuhultak, vegyük le a fedőt az edényről, forraljuk pár percig, hogy a pároló lé besűrűsödjön, majd keverjük hozzá az összevágott friss korianderlevelet.

Kuszkusszal vagy főtt kölessel tállajuk.