Éles késsel vágjuk le a zöldbabok kocsányos részeit, majd mossuk meg hideg vízben alaposan. Forraljunk fel egy nagy fazékban sós vizet, majd dobjuk bele a megpucolt zöldbabot. Főzzük körülbelül két percig, majd szűrőkanállal szedjük ki egy hideg vízzel telt edénybe. Mielőtt kiszednénk, kóstoljunk meg egy szál babot, akkor a legfinomabb ha még egy kicsit roppanós.
Egy nagy serpenyőben csorgassuk az olívaolajat, tegyük bele a felszeletelt fokhagymát, majd reszeljük rá a citrom héját. Addig forrósítsuk, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd. Tegyük bele a leszűrt és jól lecsepegtetett zöldbabot, daráljunk rá borsot, csorgassuk rá a citrom kifacsart levét, majd hírtelem, erőslángon forrósítsuk jól össze.
Azonnal tálaljuk nagy tányérokra, melléje kis darabokra felszeletelt gorgonzola sajtot tálaljunk