Egy finom és elegáns ételt mutatok be, melyhez csak réteslap, halfilé és friss zöldségek kellenek. Na meg egy üveg jól behűtött pezsgő!

Hozzávalók: 1 csomag friss réteslap vagy leveles tészta, 40 dkg friss lazacfilé (más szálkanélküli halat is vehetünk: lehet tőkehal, vajhal, tengeri süllő), halfűszer keverék, 1 citrom, só, bors, fokhagyma, 40 dkg leforrázott spenótlevél (sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük), vagy 40 dkg olívaolajon megsütött színes paprikahús (a kaliforniai paprikát csíkokra szeletelve kevés olívaolajon, sóval fűszerezve lesütjük), vagy 40 dkg lepirított gombaszelet (a finomra szelt csiperkét sóval, borssal, kevés kakukkfűvel, esetleg kisebb vöröshagymával lepirítjuk), olvasztott vaj vagy olaj a tészta kenéséhez

Lazacos rétes sült zöldségekkel


A halfilét fűszerezzük halfűszer keverékkel, citrommal, sóval, borssal, majd tegyük a kiterített, vajjal meglocsolt réteslapokra. A tetejére terítsük szét a leforrázott spenótlevelet, a megsütött színes paprikahúst, vagy a lepirított gombaszeleteket.

Göngyöljük fel, mint a hagyományos rétest, a tetejét is kenjük meg vajjal vagy olajjal, és forró sütőben süssük pirosra. Ha vékonyabb rétes-rudakat formálunk belőle, felszeletelve vendégváró falatkaként is tálalhatjuk.