Maradt egy jó adag vékonyra szabdalt vegyes zöldségem. Épp tavaszi tekercset készítettem és elszámoltam magam. Nem dobtam ki, így született belőle ez a finom rétes.
Mind az utolsó morzsáig elfogyott még melegében. Nálam semmi sem megy veszendőbe!
Hozzávalók:
- 1 csomag Tante Fanny leveles tészta
- 2 szál sárgarépa
- 1 db karalábé
- 1 db cukkini
- 15 dkg póréhagyma
- 1,5 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olívaolaj
- só, darált bors
- 1 db tojássárgája
Vágjuk vékony gyufaszál vastagságúra a sárgarépát, pórét, cukkinit és karalábét. Forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben vagy lábasban az olívaolajat, majd tegyük bele a felvágott zöldségeket. Közepes lángon pároljuk pár percig, közben állandóan kevergessük, nehogy leégjen. Sózzuk meg, daráljunk rá borsot, majd szórjuk rá a lisztet. Keverjük jól össze, és öntsük rá a tejszínt. Vegyük le a tűzről, és ha kissé kihűlt, keverjük bele a tojássárgáját.
Hajtsuk szét a leveles tésztát, majd töltsünk a közepére a töltelékből. Hajtsuk rá a két szélét, és tegyük sütőlemezre. Egyszerűbb, ha a kihajtott tésztát már a sütőlemezen töltjük meg. Forró sütőben süssük 160-170 fokon legalább 20-25 percen keresztül.
Az elkészült zöldséges rétest még langyosan szeleteljük fel, mellé friss és ropogós salátaleveleket tálaljunk.