Finom reggeli vagy elegáns előételötlet lehet.
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldborsó
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 teáskanál bazsalikom pesto
- 5 szem paradicsom
- 6 szelet sonka
- 20 dkg kecskesajt
- 2 ág friss bazsalikomlevél
- darált bors, só
- 2 ág kakukkfű
Először készítsük el a pestós borsópürét. Csorgassuk az olívaolajat egy lábasba, tegyük bele az összezúzott fokhagymát, és a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk egy percig. Szórjuk rá a zöldborsót, öntsünk alá egy decinyi vizet, ízesítsük sóval és kevéske darált borssal. Fedjük le fedővel, és kis lángon pároljuk öt percig. Ha a borsószemek megpuhultak vegyük le a tűzről, majd ha kissé kihűlt keverjük hozzá a pestót, és kézi mixerrel pürésítsük.
Szeleteljük fel a paradicsomokat ujjnyi vastagságúra, tegyük egymás mellé egy deszkára, daráljunk rá borsot, és tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből.
Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, csorgassunk bele kevéske olívaolajat, majd tegyük bele a befűszerezett paradicsomszeleteket. Erős lángon mindkét oldalát pirítsuk meg. ha elkészült szedjük ki egy tányérra.
Tegyük a serpenyőbe a sonkaszeleteket, süssük ropogós pirosra, majd utána a sajtszeleteket is hirtelen pirítsuk meg.
Tálaljunk nagy tányérokra a sült sonkából, tetejére egy szelet sült paradicsom kerüljön, közé tehetünk a bazsalikomlevelekből, majd rá ismét sonka, és paradicsom sorakozzon. Kanalazzunk rá a pestós borsópüréből, fedjük le a sonkaszelettel, majd a legtetejére a sült sajt kerüljön. Az egészet daráljuk le borssal, és csorgassunk rá kevéske olívaolajat.