Különleges és dekoratív vendégváró falatokat készíthetsz egyszerű hozzávalókból.
Hozzávalók a fánkhoz: 1 dl víz, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 tojás, só. A töltelékhez: 3 evőkanál vaj, 3 evőkanál liszt, 1-2 dl tej, 20-30 dkg szárnyasmáj pástétom (vagy kenőmájas), 15 dkg hideg vaj, só, őrölt fehér bors, bazsalikom
Öntsük egy lábasba a vizet, adjuk hozzá a vajat és egy csipetnyi sót. Forraljuk fel, majd keverjünk bele a lisztet. Addig kevergessük, míg az edény falától el nem válik. Vegyük le a tűzről, majd tegyük egy keverőtálba. Még melegen egyenként dolgozzuk el benne az egész tojásokat.
Tegyük a masszát nyomózsákba, és nyomjunk vajjal megkent, liszttel megszórt sütőlapra fél diónyi halmokat. Ha nincs nyomózsákunk, akkor teáskanál segítségével is elkészíthetjük. A halmok között hagyjunk legalább két centiméter távolságot, mert sütéskor meg fognak nőni. Forró, 180-190 fokos sütőben süssük 15-20 percig. Ha kihűlt, a fánkok tetejét vágjuk le, majd töltsük meg a következő krémmel.
Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük össze és kis adagokban, állandó kevergetés mellett öntsünk bele forró tejet. Csak annyi tejet használjunk, hogy a mártásunk sűrű maradjon. Hagyjuk jól kihűlni.
Tegyük egy keverőedénybe, majd adjunk hozzá a szárnyasmáj pástétomot, a hideg, összevágott vajat, ízesítsük sóval, őrölt fehér borssal és bazsalikommal. Elektromos habverővel keverjük habosra.
Nyomózsákkal vagy kiskanállal töltsük meg a képviselőfánkokat.