Ezt a marcipánnal turbósított gyümölcsös kenyeret gurulós málnából érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 20 dkg marcipánmassza
  • 1 teáskanál őrölt kardámommag
  • 1 csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 4 db tojás
  • 15 dkg dió
  • 25 dkg liszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg málna

Málnakenyér

Szórjuk egy nagy tálra a málnát, majd tegyük a mélyhűtőbe fél órára, hogy keményre fagyjon.

Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, adjuk hozzá a cukrot, vaníliáscukrot és a sót. Elektromos habverővel keverjük addig még könnyű és habos lesz. Szórjuk bele a fűszereket, egyenként üssük bele a tojásokat, majd alaposan keverjük össze. Kis adagokban kanalazzuk hozzá a liszt, keményítő és sütőpor keverékét is. Fakanállal keverjük hozzá a kis darabokra tört marcipánt, az egészben hagyott diót és a fagyos málnát.

Töltsük meg  tésztával egy tégla alakú, körülbelül 2 liter űrtartalmú, vajjal kikent és liszttel megszórt sütőformát. Vigyázzunk, csak háromnegyedig töltsük, mert sütéskor kifolyhat belőle. Tegyük előmelegített sütőbe és 160 fokon süssük 40-45 percig. Mielőtt kivennénk, szúrjuk meg fogvájóval, és ha már nem ragad rá a tészta, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a sütemény.

A süteményhez felhasználhatjuk a megmaradt marcipánfigurákat, és a csokoládéval bevont marcipános desszerteket is. Elég, ha nagyobb, körülbelül egy centis darabokra tördeljük, és úgy keverjük a málnás masszához.