Kellemes, könnyű édesség az epres réteskosárka. Egyszerű, gyors és nagyon finom! Próbáld ki!
Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 50 dkg eper, 2-3 evőkanál méz, negyed citrom leve, 1 ág friss bazsalikom.
A réteslapokat vágjuk fel 12x12 centiméteres kockákra. Négy kockát tegyünk egymás tetejére kissé elfordítva, majd béleljünk ki vele muffin sütőformákat.
Minden muffinformához 4 lapot használjunk. Előmelegített sütőben 130 fokon pár perc alatt süssük pirosra. Ha elkészült vegyük ki óvatosan a formából, és adagonként tálaljunk egy-egy kosárkát nagy tányér közepére.
Epersalátához mossunk meg fél kilónyi epret, majd csepegtessük jól le. Ha szükséges a nagyobb szemeket vágjuk kétfelé. Tegyük egy tálba, csorgassuk meg ízlés szerint mézzel és pár csepp citromlével. Pár levél friss bazsalikomot metéljünk fel vékony csíkokra, majd szórjuk az eper tetejére. Óvatosan keverjük össze, majd töltsük meg vele a réteskosarakat. Kanalazhatunk mellé egy-egy gombóc vaníliafagylaltot, friss citromfű levéllel dekorálhatjuk.
Kapcsolódó oldal: