Érik az eper, virágzik a levendula. Illatos-pikáns lekvár kerekedhet ki, ha kombináljuk a gyümölcs és a virág ízét.

Hozzávalók: 1,2 kg eper, 500 gr befőzőcukor (2:1), 1 db citrom, 8 ág levendulavirág

Megtisztított epreket mossuk meg jól, majd csepegtessük le egy szűrőedényben. Tegyük egy lábasba, ha szükséges a nagyobb darabokat aprítsuk fel, majd keverjük össze a befőzőcukorral.

Levendulás eperlekvár

Állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni, majd a forrástól számított 3 perc múlva adjuk hozzá a citrom kifacsart levét, és a levendulavirágokat. Forraljunk rajta még egyet, majd töltsük tisztára mosott üvegekbe a forrásban lévő lekvárt.

Azonnal zárjuk le tetejét, utána pár percre állítsuk fejre, így nem kell tartósítószert használnunk az eltevéshez.

Szükséged lenne néhány befőzési kellékre? Leváros oldalom találsz befőttes üvegeket, befőző tölcsért és több más eszközt, hozzávalót!