Ó, az a jamaikai trombitás jó fej, nem vitás! - és biztos szereti a rumot, meg a rummal és vaníliával megbolondított őszibaracklekvárt is. Próbáljátok ki ti is! Hogy hogyan készül, azt a NolTV videóján is megnézhetitek.

jamaica600

Hozzávalók: 1,5 kg őszibarack, fél vaníliarúd, 30 dkg cukor, 2 teáskanál pektin, 1 stampedli rum, fél citrom leve

A barackot megmossuk és lehúzzuk a héját. (Ha nem jön le, akkor dobjuk egy-két perce őket forró vízbe, majd tegyük hideg vízbe, és utána könnyen lehúzható lesz a héj.). Ezután a barackot kimagozzuk és feldarboljuk, hozzáadjuk a cukrot. A vaníliát hasítsuk fel és a magokat is kaparjuk bele a gyümölcsbe. Tegyük fel főni, ha szükséges, kézi mixerrel pürésítsük. A pektint elkeverjük egy kis cukorral, és azt is hozzáadjuk, hogy egy kicsit sűrűbb legyen a dzsemünk. Megkóstoljuk, hogy elég édes-e a lekvár. Hozzáadjuk még a citromlevet, a rumot, még egyet rottyantuk rajta, és utána tölcsér segítségével betöltjük a tisztára mosott üvegekbe. A lezárt üvegeket öt perce fejre állítjuk, így biztosan nem fog megromlani a lekvárunk, és már mehet is a kamra polcára pihenni.

A befőzés kellékeit, az üvegeket, a pektint, a betöltő tölcsért megrendeleheted Kaldeneker Lekvárosház boltunkból.

Nézd meg a videót is:

 

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is! Naponta friss receptek, hírek, érdekességek várnak rád. Garantáljuk, hogy Te is kedvet kapsz a főzéshez.