Illatos eperlekvár készült, friss bodzavirággal. Az üdítő dzsem elkészítését te is kipróbálhatod a hétvégén, nézd meg, hogyan készítem. A befőzéshez szükséges üvegeket, pektint, lekvárbetöltő tölcsért megvásárolhatod Lekvárosház boltunkban!

bodzas eper1 720

Hozzávalók: 1,5 kg eper, 3-4 bodzavirág tányér, 2 teáskanál pektin, 30 dkg cukor, fél citrom leve vagy egy csipetnyi citromsav

Az epret megmossuk, lecsumázzuk és méretétől függően kisebb darabba vágjuk. A megmosott bodzavirágokkal együtt feltesszük főni. Rászórjuk a cukrot is és 10-15 percig főzzük, hogy az eperszemek is megfőjenek. A tetejére feljövő habot szedjük le egy kanállal. A bodzavirágokat is szedjük ki, majd a cukorral elkevert pektinnel egy kicsit sűrítsük be. A gyümölcs ízét kiemelhetjük még egy kis citromlével vagy citromsavval.

bodzas eper720

A forró lekvárt tölcsér segítségével a tisztára mosott üvegekbe töltjük, majd az üvegeket öt percre fejre állítjuk, hogy biztosan elálljon a finomságunk.

Mivel ízesíthetjük még az epret? Levendulával, friss bazsalikommal, tárkonnyal, citromfűvel, rozmaringgal, marcipánnal vagy akár banánnal is.

bodzas eper2 720

Nézzétek meg a NolTV videóját is!