Tésztákhoz, kuszkuszsalátához, sült csirkéhez, bárányhoz, halakhoz, mártások ízesítésére, valamint paradicsomsaláta megbolondításához használhatjuk.
Hozzávalók: 2 csokor friss menta, 1 evőkanál dió, 1 csipetnyi só, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál parmezán sajt
A mentaleveleket szedjük le a száráról, majd hideg vízben mossuk meg alaposan. Csepegtessük le és tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe.
Adjuk hozzá a többi alapanyagot, majd addig vágjuk, míg pépes nem lesz. Szedjük át jól zárható befőttes üvegbe vagy műanyag tárolóedénykébe. Ezt a pestót nem hőkezeltük, ezért fagyasztószekrényben tároljuk. Felhasználás előtt egy órával vegyük ki, majd a maradékot tegyük vissza a fagyasztóba.