Idén is megrendezik a nagy sikerű csipkebogyó pikniket, október 11-én, a Tihanyi Piac Placcon. Mi is ott leszünk. Készíteni fogunk csipkebogyó ketchupot és csipkebogyós körtelekvárt.


A pikniken a Lekvárosház mellett más szakácsok is vendégeskednek, lesznek csipkebogyós ételek, például csipkebogyós vaddisznóragu főzés.  Lesz élőzene, a Balaton-felvidéki Nemzeti park bakancsos csipkebogyó-gyűjtő túrára várja az érdeklődőket. Gyerekprogramok, piaci árusok és sok más meglepetés, forró tea, forralt bor és pálinkakóstolás.

A standunkon már vásárolhattok a Lekvárosház karácsonyi kollekciójából is. A narancsos piros áfonya-almalekvárból, a mézeskalács fűszerezésű szilvalekvárból, füge-vilmos tokaji lekvárból, és a vandonat új karamellkrémekből. Meg lehet kóstolni a frissen készülő ketchupot és a lekvárokat is.

cspkb720

Gyertek velünk, találkozzunk Tihanyban október 11-én, 8-16 óra között. A Tihanyi Piac Placc közvetlenül a rév mellett található.

Bővebben a Tihanyi Piac Placc facebook oldalán olvashattok az eseményről

Csipkebogyós játékunk végetért!

A lenti kérdésre helyesen válaszolók között sorsoltuk ki a nyertest, aki 1 üveg Kaldeneker Lekvárosház csipkebogyó ketchupot és 1 üveg csipkebogyós körtelekvárt kap. A nyeremény kizárólag a rendezvény napján (október 11-én), a Tihanyi Piac Placcon lévő standunknál vehető át. A nyereményeket utólagosan nem postázzuk, kérjük tehát, hogy csak az játsszon, aki el tud jönni a piknikre!

Egy e-mail címről csak egy nevezést fogadtunk el. Játszani 2014. október 9. csütörtökön éjfélig lehetett.

A kérdésünk: hány évig aludt az ismert mesében Csipkerózsika, mielőtt a királyfi rátalált?

A válasz: 100 évig

A nyertesek: dr. Kneusel-Herdliczka Zsófia, Borsányiné Lévay Viktória, Ertl Flóra

Gratulálunk!