Szép karácsonyi ajándékot kaptam. Elkészült a Lekvárosház üzeme és bemutatóterme. Megvalósult a régi álmom, most már kedvemre alkothatom lekvárkülönlegességeimet.
Pár nappal karácsony előtt vehettem birtokba a Kaldeneker Lekvárosház üzemét és a hozzá tartozó bemutatótermet. Az üzem kivitelezői nem a gyorsaságukról voltak híresek, ezért kicsit lekéstem a karácsonyi ajándékvásárlási lázról. Nem búslakodom, inkább már azon töröm a fejem, milyen különlegességekkel rukkoljak elő Valentin-napra és húsvétra.
A bemutatóterem a XXII. kerületben, a Gyár utca 15-ös szám alatt található. Ez a régi papírgyár területe, itt található az üzem, ami kb. 52 négyzetméteres, és a hozzá kapcsolódó 25 négyzetméteres bemutatóterem. Előzetes bejelentkezés során lehetőségetek van a lekvárok megkóstolására, és személyes vásárlásra.
Vásárolni a nap 24 órájában lehet az internetes boltunkban, itt akár bankkártyával is kifizetheted a kiszemelt finomságokat. Futárszolgálat pár napon belül a kívánt címre kiszállítja.
Válogathattok az általam is kedvelt konyhai dögös cuccokból, a dán guminyelű színes késekből, mikro pengéjű reszelőkből. Tokaji borból készült különleges ecetek az újdonságaink. A legfinomabb az aszúból készült balzsamecet.
Különleges lekvárjaink, illetve a dzsemek csökkentett cukortartalommal készülnek, tartósítószer felhasználása nélkül. A finomságok saját ötlet és recept alapján készülnek, személyesen én általam. A lekvárok különlegessége a harminc éves főzési tapasztalatom és a fűszerek merész, néha meghökkentő használatával lesznek izgalmasak. Tudom, hogyan játszok az ízekkel, meddig mehetek el egy-egy fűszer ízével, hogy ne legyen tolakodó, viszont meghatározza és kiemelje jellegét az alapgyümölcsnek, zöldségnek.
Hazai alapanyagok kerülnek a lekváros fazékba, talán ebből egy a kivétel, a Camparis-narancslekvár. Üzemünk környezetbarát módon működik. Válogatjuk a hulladékot, a műanyag és papír a szemben működő szelektív hulladék feldolgozó üzembe kerül, itt újrahasznosítás céljából feldolgozzák, majd újra használati tárgy születik belőle. A konyhai hulladékból komposzt lesz, ezzel javítjuk az üzem területén lévő fűszerkert talajának minőségét.
Várjuk megrendeléseiteket, várjuk viszonteladók jelentkezését, hogy minél több vásárlóhoz eljussanak ezek az igazán különleges lekvárok.
Kaldeneker György