Szép karácsonyi ajándékot kaptam. Elkészült a Lekvárosház üzeme és bemutatóterme. Megvalósult a régi álmom, most már kedvemre alkothatom lekvárkülönlegességeimet.

Pár nappal karácsony előtt vehettem birtokba a Kaldeneker Lekvárosház üzemét és a hozzá tartozó bemutatótermet. Az üzem kivitelezői nem a gyorsaságukról voltak híresek, ezért kicsit lekéstem a karácsonyi ajándékvásárlási lázról. Nem búslakodom, inkább már azon töröm a fejem, milyen különlegességekkel rukkoljak elő Valentin-napra és húsvétra.

Megnyitott a Lekvárosház!

A bemutatóterem a XXII. kerületben, a Gyár utca 15-ös szám alatt található. Ez a régi papírgyár területe, itt található az üzem, ami kb. 52 négyzetméteres, és a hozzá kapcsolódó 25 négyzetméteres bemutatóterem. Előzetes bejelentkezés során lehetőségetek van a lekvárok megkóstolására, és személyes vásárlásra.

Megnyitott a Lekvárosház!

Vásárolni a nap 24 órájában lehet az internetes boltunkban, itt akár bankkártyával is kifizetheted a kiszemelt finomságokat. Futárszolgálat pár napon belül a kívánt címre kiszállítja.

Megnyitott a Lekvárosház!

Válogathattok az általam is kedvelt konyhai dögös cuccokból, a dán guminyelű színes késekből, mikro pengéjű reszelőkből. Tokaji borból készült különleges ecetek az újdonságaink. A legfinomabb az aszúból készült balzsamecet.

Megnyitott a Lekvárosház!

Különleges lekvárjaink, illetve a dzsemek csökkentett cukortartalommal készülnek, tartósítószer felhasználása nélkül. A finomságok saját ötlet és recept alapján készülnek, személyesen én általam. A lekvárok különlegessége a harminc éves főzési tapasztalatom és a fűszerek merész, néha meghökkentő használatával lesznek izgalmasak. Tudom, hogyan játszok az ízekkel, meddig mehetek el egy-egy fűszer ízével, hogy ne legyen tolakodó, viszont meghatározza és kiemelje jellegét az alapgyümölcsnek, zöldségnek.

Megnyitott a Lekvárosház!

Hazai alapanyagok kerülnek a lekváros fazékba, talán ebből egy a kivétel, a Camparis-narancslekvár. Üzemünk környezetbarát módon működik. Válogatjuk a hulladékot, a műanyag és papír a szemben működő szelektív hulladék feldolgozó üzembe kerül, itt újrahasznosítás céljából feldolgozzák, majd újra használati tárgy születik belőle. A konyhai hulladékból komposzt lesz, ezzel javítjuk az üzem területén lévő fűszerkert talajának minőségét.

Várjuk megrendeléseiteket, várjuk viszonteladók jelentkezését, hogy minél több vásárlóhoz eljussanak ezek az igazán különleges lekvárok.

Kaldeneker György

www.lekvaroshaz.hu info@lekvaroshaz.hu