Bors Editet a cikk íróját és Darabos György fotóst is sikerült "jól megfőznöm", nem csak az ízlelőbimbójukat, a szemüket is elkápráztatta a látvány. A sok színes fotóval tarkított cikk, csak az "előjátéka" a Lakáskultúra októberi számában megjelenő írásnak.
A parti kajáinak elkészítésére, a megterítésre mindössze két óra állt rendelkezésemre. Az esti hőséget először limonádéval enyhítettem: az ásványvízbe a citromkarikák mellett frissen szedett mentát és citromfüvet tettem, majd jól behűtöttem.
![Mentás limonádé](/images/magazin/blog/mentas-limonade.jpg)
Sütöttem frissen kenyeret, rozmaringgal és aszalt paradicsommal. Felkockáztam és egy vázában raktam az asztalra. Görögdinnye salátát készítettem fetával és sok-sok mentával, majd pesztós rizssalátát készítettem köretként. Csirkemell szeleteket fűztem fel koktélparadicsommal, amit sok-sok gyógyfűszerrel (kakukkfű, bazsalikom, rozmaring) pácoltam, ezt faszénparázson sütöttem meg. Került még az asztalra a híres paprikalekváromból, de nem hiányozhatott a hideg sör sem.
![Jelentem-meg-jelentem!](/images/magazin/blog/jelentem-meg-jelentem2.jpg)
![Jelentem-meg-jelentem!](/images/magazin/blog/jelentem-meg-jelentem.jpg)