Bors Editet a cikk íróját és Darabos György fotóst is sikerült "jól megfőznöm", nem csak az ízlelőbimbójukat, a szemüket is elkápráztatta a látvány. A sok színes fotóval tarkított cikk, csak az "előjátéka" a Lakáskultúra októberi számában megjelenő írásnak.
A parti kajáinak elkészítésére, a megterítésre mindössze két óra állt rendelkezésemre. Az esti hőséget először limonádéval enyhítettem: az ásványvízbe a citromkarikák mellett frissen szedett mentát és citromfüvet tettem, majd jól behűtöttem.
Sütöttem frissen kenyeret, rozmaringgal és aszalt paradicsommal. Felkockáztam és egy vázában raktam az asztalra. Görögdinnye salátát készítettem fetával és sok-sok mentával, majd pesztós rizssalátát készítettem köretként. Csirkemell szeleteket fűztem fel koktélparadicsommal, amit sok-sok gyógyfűszerrel (kakukkfű, bazsalikom, rozmaring) pácoltam, ezt faszénparázson sütöttem meg. Került még az asztalra a híres paprikalekváromból, de nem hiányozhatott a hideg sör sem.