A krumplinudli olasz változata. Tökkel, vargányával és zsályalevéllel megbolondítva. Vegák előnyben!

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb méretű burgonya
  • 20 dkg sült sütőtök
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 20 dkg liszt
  • őrölt szerecsendió
  • 15 dkg vargányagomba
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 szál újhagyma
  • 2-3 levél zsálya
  • só, darált bors

 

Hámozzuk meg a burgonyát, majd aprítsuk kisebb darabokra, és sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, majd krumplinyomón nyomjuk át. Tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a megsütött sütőtököt. Üssük rá a tojást, tegyük hozzá a vajat, lisztet, ízesítsük sóval és kevéske őrölt szerecsendióval. Még langyosan gyúrjuk közepesen kemény tésztává.

Tegyük lisztezett deszkára, osszuk négyfelé, és sodorjunk belőle vékony rudakat. Kezünkkel lapítsuk el kissé, majd vágjuk újnyi darabokra. Főzzük ki a nudlikat forrásban lévő sós vízben, ha feljönnek a főzővíz tetejére, szűrőkanállal szedjük ki egy hideg vízzel telt edénybe, és utána szűrjük le jól.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, majd tegyük bele a zsályaleveleket. Hevítsük egy percig és utána adjuk hozzá a  felszeletelt vargányagombát. Daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, és közepes lángon süssük pár percig. Ha már kezd sülni, öntsük rá a tejszínt és szórjuk rá a felkarikázott újhagymát, forraljunk rajta egyet, majd keverjük össze a kifőzött sütőtökös nudlikkal.

Tálaláskor tegyünk mély tányérok aljára megmosott rukolasalátát, majd szedjük rá a tűzforró vargányás gnocchit. Tetejét frissen reszelt parmezán sajttal szórjuk meg.