Darált pulykahúsból olcsón lehet készíteni fasírozottat. Hozzá a sült körte, és a sütőtökpüré körítés remek választás egy kiadós, de könnyű vacsorára.

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált pulykamell
  • 3 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • fél csokor metélőhagyma
  • só, darált bors
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • étolaj a kisütéséhez
  • 6-8 db körte
  • 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 ág friss rozmaringlevél

 

Tegyük a darált pulykahúst egy tálba, adjuk hozzá a hideg vízbe beáztatott és alaposan kinyomkodott zsemléket. Vékony élű reszelőn (amin a sajtot szoktuk reszelni) reszeljük rá a fokhagymát, fűszerezzük összevágott petrezselyem- és metélőhagyma-levéllel, daráljunk rá borsot, és ízesítsük sóval. Szórjunk rá pár kanálnyi zsemlemorzsát, és az egészet alaposan gyúrjuk össze.

Hevítsünk fel egy nagy serpenyőben egy ujjnyi étolajat, majd tegyük bele a vizes kézzel kis pogácsákká kiformázott fasírtot. Közepes lángon mindkét oldalát süssük három-három percig, az elkészült húspogácsákat szedjük ki egy konyhai kéztörlő papírra.

A sült körtékhez vágjuk hosszában kétfelé a körtéket, magházát éles késsel vagy teáskanál segítségével vájjuk ki. Tegyük egymás mellé a magházával felfelé egy sütőlemezre, érdemes alá sütőpapírt tenni, majd csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és szórjuk meg rozmaringlevelekkel. Tegyük forró 170-180 fokos sütőbe, és süssük 30-35 percig, míg aranylóan piros nem lesz.

Tálaljunk pár darab fasírtot nagy tányérra, mellé tegyünk a megsütött körtékből, pár kanál sütőtökpürét kanalazhatunk még mellé.