A hétvégi asztal különlegessége lehet ez a leveles tésztába burkolt szűzpecsenye. Köretként sült tököt adjunk hozzá.

Hozzávalók:

  • 1 csomag Tante Fanny leveles tészta,
  • 2 db közepes méretű szűzpecsenye,
  • 60 dkg gomba,
  • 4 db tojás sárgája,
  • 2 evőkanál Rama,
  • só, feketebors, kakukkfű,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál olívaolaj

A szűzpecsenyét hártyázzuk le, kenjük be egy evőkanálnyi olívaolajjal. Őröljünk rá borsot, szórjuk meg kakukkfűvel, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük a hűtőbe pár órára.


A megmosott gombákat vágjuk apró darabokra. Serpenyőben forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a gombát, sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítsük. Pároljuk addig, míg a párolólevét teljesen el nem párologta. Szórjuk rá a lisztet és pirítsuk vele egy percig. Vegyük le a tűzről, és még melegen dogozzunk bele két tojás sárgáját.

A bepácolt pecsenyét serpenyőben egy evőkanálnyi felhevített olívaolajon süssük elő mindkét oldalán. Ha kissé kihűlt, kenjük meg tojássárgájával, halmozzuk a tetejére a gombapépet.

A leveles tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, tegyük rá a gombapépes pecsenyét, majd burkoljuk bele. A széleit jól nyomkodjuk össze. Tegyük sütőlapra, tetejét megkenhetjük tojássárgájával, díszíthetjük szezámmaggal, majd villával szurkáljuk meg, hogy sütéskor ne repedjen szét. Előmelegített sütőben 180 fokon legalább 35-40 percig süssük.

Szeleteljük fel a pecsenyét, tegyük nagy tányérra, körítsük rozmaringgal sütött sütőtökkel.

A negyedekbe vágott és megtisztított tököt csorgassuk meg olívaolajjal, szórjunk rá durvára őrült borsot és összetépkedett rozmaringot vagy kakukkfüvet. Sütőben, sütőpapíron 180 fokon süssük 30 percig.

Kapcsolódó oldal:

Tante Fanny friss hűtött tészták