Egy újabb pikáns-szaftos elkészítési módja a tojásgyümölcsnek sok-sok fűszerrel. Kipróbálod?

Hozzávalók:

  • 60 dkg padlizsán
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • só, darált bors
  • fél csokornyi petrezselyemzöldje
  • fél csokornyi korianderlevél
  • fél citrom leve
  • 2-3 szem csillagánizs
  • 1 rúd fahéj

 

Hámozzuk meg a padlizsánokat, vágjuk egy centis kockákra, tegyük egy tálba és hintsük meg sóval. Kötözzük össze vékony cérnával a fahéjrudat, a csillagánizst, kössük hozzá a korianderlevelet és a petrezselyemzöldjét.

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a besózott padlizsánkockákat és a fűszerköteget. Közepes lángon, állandóan kevergetve addig pirítsuk, míg a padlizsán puha és szaftos nem lesz.

Tegyük hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, valamint a lereszelt fokhagymát és az őrölt köményt. Pirítsuk még tovább pár percig, utána szórjuk rá a pirospaprikát és keverjük vele jól össze.

Adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott paradicsomokat, ízesítsük sóval és darált borssal. Kis lángon pároljuk legalább tíz percig, majd befejezésképp citromlével tegyük még pikánsabbá.

Pitakenyérrel kínáljuk.

Kapcsolódó link: