Ez az étel megállja a helyét a fogyókúrázók étrendjében is: zöldspárga készül ebédre, amit csirkemellbe göngyölök és sütőben sütöm készre, majd egy finom epres salátával tálalom. Ugye, te is megkósolnád?

A körete sem hétköznapi, eper bazsalikommal és spárgával összepirítva. Ha kedvet kaptatok az elkészítéséhez, a receptet itt olvashatjátok:

Hozzávalók:

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 2 csokor zöldspárga
  • 2 ág friss kakukkfű
  • darált bors
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 pohár natúr joghurt


Vágjuk kétfelé a csirkemelleket úgy, hogy a filéből két nagy szeletet kapjunk. Kissé klopfoljuk meg, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá a kakukkfű levelekből és szórjuk meg sóval.

Tisztítsuk meg a spárgákat, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Főzzük két percig, majd azonnal szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe. Várjunk míg kihűl, majd szűrőedényben csepegtessük le jól.

Vágjuk kétfelé a leforrázott spárgaszálakat, majd 5-6 darabot tegyünk a befűszerezett csirkemellek közepére. Göngyöljük fel és tegyük egy olívaolajjal megcsorgatott tűzálló edénybe. Kanalazzunk a tetejére a natúr joghurtból, majd előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 perc alatt süssük készre.

Epres spárga

Köretnek hozzá epres spárgát készítsünk. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben egy evőkanálnyi vajat, majd a leforrázott és három centis darabokra vágott spárgát dobjuk egy-két maréknyit bele.

Erős lángon pirítsuk, közben daráljunk rá borsot, majd tegyünk hozzá egy maréknyi megmosott epret. Tépkedjünk rá bazsalikomleveleket és csorgassunk rá pár csepp balzsamecetet. Keverjünk rajta egyet, majd azonnal tálaljuk a megsütött spárgás tekercsek mellé.

Vigyázzunk, csak hirtelen, pár percig süssük, mert az eper hamar széttörik! Elég, ha csak jól átforrósítjuk a köretet.