Ízletes vendégváró teasütemény, jól illik egy friss kávéhoz vagy az ötórai teához.

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg földimogyoró
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipetnyi só

Elkészítése:

Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, majd szórjuk rá a megdarált földimogyorót, a porcukrot, a lisztet és a sót.

Miután alaposan összegyúrtuk, fedjük le fóliával, s fél órára tegyük a hűtőszekrénybe. Fedjünk be sütőpapírral egy sütőlemezt, majd a tésztából formázzunk diónyi gombócokat.

Tegyük egymás mellé a sütőlapra, majd kézzel lapítsuk le. Süssük előmelegített sütőben 150 fokon körülbelül 15-20 percig, míg aranysárga nem lesz.

Ha elkészült, még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Ha kihűlt, tegyük nagy befőttesüvegekbe, és jól zárjuk le a tetejét.