Egyszerű saláta vagy előétel is lehet, ha szép kelyhekben tálaljuk fel. A friss és ropogós zeller nem csak finom, de jó annak, aki készíti és aki elfogyasztja, ha értitek, mire gondolok.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej zellergumó
  • 30 dkg főtt rákhús
  • 2 teáskanál mustár
  • fél citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 teáskanál tárkony
  • 4 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • só, darált bors

Hámozzuk meg a zellergumót, majd egy vékonyszálú és erős reszelőn reszeljük le gyufaszál vastagságúra. Ha van konyhai gyorsvágó gépünk, annak vékony reszelőjét is használhatjuk.

Tegyük a zellercsíkokat egy nagy salátás tálba, majd kanalazzuk rá a mustárt, tejfölt, majonézt, ízesítsük sóval, kevéske darált borssal, citromlével, összevágott petrezselyemzölddel és tárkonnyal. Adjuk hozzá a főtt rákhús felét, majd az egészet jól keverjük össze.

Üveg salátástálkák aljára tegyünk pár levél ropogós salátalevelet, majd kanalazzunk rá a zellersalátából. Tetejére halmozzunk még a főtt rákhúsból.