Unalmas a tartármártás? Kipróbálnál valami izgalmasabbat? Akkor ne félj mártásodat feldobni új ízesítőkkel, fűszerekkel! Adunk néhány szuper ötletet.


Az igazi majonéz nem tubusból jön, hanem otthon készül. 1 adag majonézhez 1 tojás sárgája, 1 dl napraforgó olaj, egy csipet só, pár csepp citromlé, 1 kávéskanál mustár szükséges.
A tojássárgáját elkeverjük, és cseppenként adjuk hozzá az olajat, majd folyamatosan kevergetve készítjük el a mártást, sóval, citromlével, mustárral ízesítjük. Ha hirtelen összeugrana, nem kell megijedni, rendületlenül keverjük tovább, és lassan adjuk hozzá a többi olajat.

És akkor mi jöhet még?

A fickós-fűszereshez: 1 csípős zöldpaprika (merészebbeknek chili paprika) apróra vágva, 1 kávéskanál chili szósz, citromlé.
Sültekhez, grillezett kolbászokhoz ajánlott.

A nagyon citromoshoz: 1 evőkanál kezeletlen citrom lereszelt héja, 1 evőkanál citromlé, 1 kiskanál füstölt paprika.
Sült halakhoz ajánlott.

A citrus pluszhoz: fél-fél narancs, citrom és lime gerezdekre vágva, és fehér hártyáitól is megtisztítva, apróra vágva kerüljön a mártásba.
Rákokhoz, salátákhoz ajánlott.

Az energikushoz: 2 evőkanál lereszelt sörretek, 1 csipet cukor, frissen őrölt színes bors.
Sajthoz, virslihez, szendvicsekhez ajánlott.

A zöldfűszereshez: 1-1 evőkanál aprított petrezselyem, kapor és tárkony.
Sült csirkéhez, halakhoz ajánlott.

A fokhagymás-délieshez: 1 marék Kalamata olívabogyó apróra vágva, 2 gerezd reszelt fokhagyma.
Fetasajtos pizzához, grill ételekhez ajánlott.

A Remoulade-hoz: 2 evőkanál hámozott savanyú uborka aprítva, 1 teáskanál mustár, 1 kiskanál tárkony, 1 evőkanál snidling és petrezselyem apróra vágva, fehérbors, 1 csipet cukor, 1 dl tejföl.
Sült halakhoz, rántott csirkéhez, sült zöldségekhez ajánlott.

A balzsamoshoz: 1 teáskanál balzsamecet, só, pici cukor, 1 gerezd fokhagyma.
Ropogós salátalevelekhez ajánlott.