A görögsaláta főbb alkotórésze a paradicsom, uborka, olajbogyó, feta sajt és hagyma, fűszerlevelek. Izgalmasabbá tehetjük pár darab színes paprikával és friss fűszerlevelekkel.

Hozzávalók:

  • 6-8 szem érett paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1-1 db színes kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 marék olajbogyó
  • 30 dkg feta sajt
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál oregánó
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • darált bors

 

Mossuk meg alaposan a zöldségeket, a paprikákat vágjuk négyfelé és a magházát az erekkel együtt vágjuk ki. Aprítsuk falatnyi darabokra a kígyóuborkát, a színes paprikákat és a paradicsomot.

Tegyük egy nagy salátástálba, tegyük hozzá a felkarikázott lilahagymát, az olajbogyót, csorgassuk meg citromlével, olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot és fűszerezzük oregánó levéllel. Vágjuk össze egy centis kockákra a feta sajtot, majd szórjuk a salátára, és óvatosan keverjük össze.

Tegyük legalább fél órára a hűtőszekrénybe, hogy az ízek jól átjárják a zöldségeket. Grillpartik kedvenc salátakörete lehet.

Izgalmasabb a saláta íze, ha közé friss bazsalikom- és oregánóleveleket keverünk.