Nyári sütögetős partik különleges fogása lehet ez a saláta. Nagyon egyszerű, csak pár hozzávaló kell hozzá, krémes, sós és pikáns ízek keverednek benne.

Hozzávalók: 3 db érett avokádó, 15 dkg feta sajt, 2 fej lilahagyma, 1,5 dl vörösbor ecet, só

Az avokádókat, ha nem elég érettek, tekerjük be egy újságpapírba és hagyjuk a konyhánkban állni pár napot. Így könnyebben megérnek. Ha betesszük a hűtöbe, nem fognak megpuhulni.

Szeleteljük fel vékonyra a lilahagymát, majd tegyük egy tálba. Hintsük meg sóval és öntsük rá az ecetet. Ha a hagymát ecetben pácoljuk, elveszíti a kellemetlen hagymaszagát és nem fog égni tőle a gyomrunk. Keverjük jól össze az ecetezett hagymát és hagyjuk állni egy órán keresztül.

Hámozzuk meg az avokádókat, vegyük ki a magot, majd vágjuk fel nagyobb falatnyi darabokra. Morzsoljuk rá a sajtot, majd halmozzuk a tetejére az ecetbe beáztatott hagymát a leve nélkül. Pár csepp olívaolajjal is megcsorgathatjuk.

Ajánjuk köretnek grillezett húsok mellé.