Ehhez a finom leveshez úgynevezett angol vagy szárzellert kell használni. Én idényben, amikor sok friss zeller nő a kertben, a zellergumó zöldjét használom. Ezzel is nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 350 gr zellerszár
  • 500 gr burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál Rama
  • só, őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 1 dl tejszín
  • pár csepp citromlé

Egy fazékban forrósítsuk fel a margarint, tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig. Adjuk  hozzá az egy centis darabokra összevágott zellerszárat és a kis kockákra vágott burgonyát. Pár percig pároljuk. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a zöldségleves kockát, ízesítsük sóval, őrölt borssal, szerecsendióval, főzzük kis lángon körülbelül 20 percig.

Merülő mixerrel a leves kétharmadát pürésítsük, ezt úgy tudjuk a legegyszerűbben megcsinálni, ha a működésben lévő mixerrel csak  pár keverést csinálunk a levesben.

Hozzáadjuk a tejszínt és a citrom levet, jól kiforraljuk, majd lehűtjük.

Leveses tálkákba tálaljuk, tetejét megszórhatjuk frissen összevágott zellerszárral vagy levéllel.

Egy adag kalóriaértéke 280 Kcal.