Ha jön a forróság, akkor ezzel a finom meggylevessel hűsíthetjük magunkat.

Hozzávalók:

  • 60 dkg kimagozott meggy
  • 2 db fahéjrúd
  • 1 db vaníliarúd
  • fél citrom leve
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl sovány tejszín
  • 5-6 szem szegfűszeg

Tegyük a kimagozott meggyet egy fazékba, öntsünk rá kétszeres mennyiségű vizet, majd fűszerezzük egész fahéjrúddal, szegfűszeggel, és a hosszában kettévágott vaníliarúddal. Ízesítsük sóval, ízlés szerinti mennyiségű cukorral és citromlével.

Főzzük körülbelül tíz percig, majd habarjuk be a hideg vízzel simára kevert liszttel. Öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk jól össze, majd hűtsük le jól, és jéghidegen tálaljuk. Ebben az üvegben magaddal viheted ebédre a strandra vagy a munkahelyedre.

A szedres őszibarackleves készítését videón is megnézheted.