Az igazi frankfurti leves kelkáposztából készül virslivel, krumplival, tejföllel megbolondítva. Én hamisítottam, kelbimbóval készült az én konyhámban. Jobb lett, mint az eredeti. Igazi téli levest koppintottam.

Hozzávalók:

 

Forrósítsuk fel egy lábasban az olajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és az őrölt köménymagot. Pároljuk, míg a hagyma üveges lesz, majd szórjuk rá a lisztet. Keverjük jól el, majd öntsük fel kétliternyi vízzel.

Tegyük bele a félbevágott kelbimbót, a felkarikázott sárgarépát, virslit és a felkockázott burgonyát. Ízesítsük majoránnával, sóval, kevéske darált borssal. Főzzük legalább tíz percig, majd öntsük hozzá a hideg vízzel simára elkevert tejfölt. Forraljunk rajta még egyet, majd forrón tálaljuk leveses tálkákba.