Egészséges, magvakkal dúsított kenyeret ajánlunk, mely az egész család tetszését elnyeri. A ropogós falatokat jól lehet csomagolni uzsonnához, tízóraihoz. Vendégváró büféhez is kiváló választás.

Hozzávalók: 125 g teljes kiőrlésű rozsliszt, 100 g graham búzaliszt, 45 g zabpehely, 25 g őrölt lenmag, 25 g lenmag, 45 g napraforgómag, 45 g szezámmag, 1,5 kávéskanál só, 1 teáskanál sütőpor, 1 dl olaj, 2 dl víz

A száraz hozzávalókat egy műanyag tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, és jól összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, és két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk a lapokat.
Egy nagy kés élével vágjuk nagyobb kockákra, téglalapokra őket, de vigyázzunk, hogy csak a kés élét nyomjuk a tésztába. A feldarabolt tésztát sütőpapírral együtt tegyük sütőlapra, majd előmelegített sütőben 170 fokon süssük 30 percig.

Keverhetünk még a tésztába kaprot vagy apróra vágott aszalt paradicsomot, füstölt paprikát is. Víz helyett kevéske kinyomkodott spenótpürével is dúsíthatjuk.

Ajánljuk mellé a lazacos kencénket, vagy válasszunk hozzá zöldségkrémeket, lekvárokat a Kaldeneker Lekvárosházból.