Igazi nyáridéző kenyérkülönlegesség. Én egy grillvacsorára készítettem még a hőségben. Érdemes elkészíteni most, jólesik falatozása közben a meleg nyári napokra gondolni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg búzaliszt
  • másfél teáskanál só
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1,8 dl langyos víz
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 maréknyi koktélparadicsom
  • 1 csomag golyómozzarella
  • 1 csokor friss bazsalikomlevél
  • 4-5 evőkanál extra szűz olívaolaj

Szitáljuk a lisztet egy dagasztó tálba, szórjuk rá a szárított élesztőt, sót, kanalazzuk rá a natúr joghurtot, majd kezdjük el keverni úgy, hogy kis adagokban hozzáöntjük a langyos vizet. Dagasszuk addig, míg a tészta az edény falától el nem válik, majd tegyük langyos helyre, fedjük le tiszta konyharuhával és kelesszük kétszeresére.

Ha a tésztánk duplájára dagadt, borítsuk egy liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át jól, majd nyújtsuk ki körülbelül egy centi vastagságú téglalapformára.
Kenjük meg a tésztát olívaolajjal, szórjuk rá a félbevágott koktélparadicsomokat és a félbevágott mozzarella sajtot. Szórjuk meg összetépkedett bazsalikomlevelekkel, majd tekerjük fel. A két végét nyomkodjuk egymásba, majd óvatosan tegyük át egy sütőlapra. A kenyérkoszorú széleit éles késsel vagdossuk be, hagyjuk még további 15 percig kelni, utána tegyük előmelegített sütőbe, ahol 180 fokon 20-25 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

A kenyértekercsünket elkészíthetjük piros és zöld pesztóval, napon szárított paradicsommal és kecskesajttal is.