A tofu kínai eredetű élelmiszer, amit a szójatej megaltatásával és a visszamaradt „túró” összenyomásával készítenek. A tofu a kínai konyha alapvető élelmiszere, ehhez az ételhez a lágyabb tofut érdemes vásárolni.

Hozzávalók:

  • 2 doboz tofu
  • 1 db zöld, sárga és piros kaliforniai paprika
  • 4 szem csiperkegomba
  • 4 szál újhagyma
  • 4 szem koktélparadicsom
  • 1 db cukkini
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • darált bors
  • 4 evőkanál szójaszósz

Vágjuk a tofut nyolc egyenlő nagyságú részre, daráljunk rá borsot és csorgassuk meg olívaolajjal.

A zöldségeket vágjuk falatnyi darabokra, tegyük egy nagy tálba, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és hagyjuk állni legalább fél órát.

Hevítsünk fel két nagy serpenyőben pár evőkanálnyi olívaolajat, az egyikbe tegyük a tofukockákat, majd mindkét oldalát pár perc alatt süssük pirosra. Mielőtt kivennénk a serpenyőből, csorgassuk meg szójaszósszal.

A másik serpenyőbe tegyük a zöldségeket, és erős lángon süssük addig, míg pirulni nem kezdenek. Finomabb, ha a megsült zöldségeket megcsorgatjuk szójaszósszal, és sülés közben mellé teszünk egy-egy ág friss kakukkfüvet.

Tálaljunk adagonként két tofut egy tányérra, és melléje körítsük a megsült zöldségeket. Zöldtormát csipegessünk hozzá!